19.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

ΜΑΡΙΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Όταν το αυτονόητο μας πλασάρεται ως Όαση

Πέραν των 500 αναμένεται να είναι οι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές για τις θέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε Δημαρχεία, Κοινοτικά Συμβούλια και Σχολικές Εφορείες.


 

του Μάριου Ιγνατίου*

Η ταχύτητα σκοτώνει

Δεν θα γράψω πολλά γιατί σε αυτό τον τόπο μας κούρασαν τα λόγια και πλέον θέλουμε πράξεις.

Περνώντας πολύ πρόσφατα μέσα από τη διαδικασία των βουλευτικών εκλογών ως υποψήφιος, ως δημοσιογράφος ο οποίος παρακολουθεί πολύ στενά τα δρώμενα της Επαρχίας μας αλλά κυρίως ως ενεργός πολίτης και μέρος αυτής της κοινωνίας θα ήθελα πολύ σεμνά με αυτή την παρέμβαση να κάνω μια εισήγηση προς όλους τους εν δυνάμει υποψήφιους Δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, κοινοτάρχες , κοινοτικούς συμβούλους και σχολικούς εφόρους.

Προτάσεις. Αυτό θέλουμε. ΠΡΟ- ΤΑ- ΣΕΙΣ. Απλά και όμορφα.

Κάντε προτάσεις και δεν πειράζει αν κάνετε και λάθος. Δέκα λάθος προτάσεις θα γεννήσουν μια σπουδαία ιδέα. Δέκα παράτολμες σκέψεις θα δημιουργήσουν το νέο έργο υποδομής. Δέκα ευφάνταστες εισηγήσεις θα δώσουν τροφή σκέψης για την Πάφο της επόμενης ημέρας. Για την Πάφο των Παφιτών. Για πιο πράσινες γειτονιές, για αειφόρα ανάπτυξη, για  οικολογικές παρεμβάσεις, για λειτουργικά και σύγχρονα χωριά που θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής μας και θα ζωγραφίσουν ξανά το χαμόγελο στα χείλη μας.

Σκεφτείτε πώς να ενώσουμε δυνάμεις, πώς να δημιουργήσουμε δίκτυα αλληλεγγύης, πώς να οργανώσουμε τη διαχείριση των αποβλήτων, πως να αποκτήσουμε συνείδηση ανακύκλωσης, πώς να φτιάξουμε συνθήκες που θα πολεμήσουν την ανεργία, πώς να στηρίξουμε τα άτομα με αναπηρίες και να κάνουμε τη ζωή τους πιο δίκαιη.

Ζητήστε τη ψήφο μας για τον πλούτο της σκέψης σας, για το όραμά σας, για τη διάθεσή σας και όχι γιατί είμαστε φίλοι, όχι γιατί είμαστε του ίδιου κόμματος, όχι γιατί δουλεύει μαζί με την ξαδέλφη μας η γυναίκα ή ο σύζυγός σας.

Αυτά τα λογότυπα με τα σπιτάκια και τα δέντρα που θα βάλετε στις κάρτες και τα φυλλάδια σας, σκεφτείτε τα και ζωντανά, δίπλα μας, δίπλα στα παιδιά σας. Άστε τα επικοινωνιακά κολπάκια και τα Facebook και δημιουργήστε δεξαμενές προβληματισμού, ομάδες σκέψης, κινήσεις ανάπτυξης στην πράξη όχι στα χαρτιά.

Πάψτε να επικαλείστε τους πρώην και τους κλέφτες, τους απατεώνες ή τους μέτριους, τους ανύπαρκτους ή τα λαμόγια για να μας πείτε ότι εσείς είστε σωστοί. Όλοι οφείλουμε να είμαστε σωστοί. Μην κάνετε το αυτονόητο να φαντάζει Όαση. Μπράβο σας που είσαστε σωστοί. Έτσι πρέπει. Έτσι είμαστε και εμείς. Πάμε όμως παρακάτω.

Σεμνά και με σεβασμό

Μάριος Ιγνατίου

*Αρχισυντάκτης PafosPress.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ