17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Μαρίνος Λάμπρου: Μαζί για την νέα αρχή της Πέγειας

Μέσα στο γενικότερο κλίμα των ημερών με κυρίαρχα την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, τη φτώχια, την ανεργία, κυρίως στους νέους, αλλά και την ανέχεια στην κοινωνία μας, την ταυτόχρονη στασιμότητα στον τομέα της ανάπτυξης οφείλουμε επιτέλους να αντιδράσουμε, να μπούμε μπροστά και να αλλάξουμε τα σημερινά σε βάρος μας δεδομένα, να κάνουμε Μαζί την Νέα Αρχή που χρειάζεται η Πέγεια μας.


του Μαρίνου Λάμπρου*

Η κοινωνία και μπορεί και πρέπει να αντιδράσει. Είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο. Οι ίδιοι οι Δημότες. Εμείς, όλοι μαζί, για την νέα αρχή. Προσβλέπουμε λοιπόν σε μια εκσυγχρονισμένη Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία να ενισχύσει την Πέγεια και όχι να τη διαγράψει, η οποία θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε τοπικό επίπεδο, θα βάλει κανόνες, αρχές – αξίες και θέσεις, που θα δώσουν ελπίδα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ονειρευόμαστε και θα εργαστούμε γι’ αυτό για να φτιάξουμε μια κοινωνική Πέγεια ανθρώπινης αλληλεγγύης, αξιοκρατίας και προοπτικής.

Οι οικονομικοί, φυσικοί, ιστορικοί/αρχαιολογικοί, πολιτιστικοί και άλλοι  πόροι της Πέγειας είναι γνωστοί σε όλους μας. Η ανάγκη ανασύνταξης δυνάμεων με νέες δραστηριότητες στον τουριστικό, αγροτικό, εμπορικό και επιχειρηματικό τομέα είναι όχι απλά απαραίτητη αλλά επιβεβλημένη.

Η προτεραιότητα στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, η εμψύχωση και η στήριξη πρωτοβουλιών, η ενίσχυση και η ενθάρρυνση κάθε λογής καινοτομιών καθώς και πρωτοβουλίας είναι τουλάχιστον αυτονόητα δυστυχώς όμως δεν έγιναν.

Το ζητούμενο είναι οι άνθρωποι να πλαισιώσουν την προσπάθεια αξιοποίησης κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος της Πέγειας μας, να γίνουν ενεργά συμμέτοχοι στην αλλαγή, να είναι κοινωνοί, όλοι μαζί για την νέα αρχή.

Με στόχο την ενεργοποίηση κάθε υγιούς κυττάρου πέραν και πάνω από δεσμεύσεις, ιδιοτέλεια, υστεροβουλία, εξαρτήσεις, συμφέροντα και αγκυλώσεις.

Μαζί όλοι να σηματοδοτήσουμε και να παλέψουμε για την πολυπόθητη διέξοδο από το σημερινό συνεχιζόμενο κατήφορο και την παρατεταμένη στασιμότητα.

Στοίχημα μας στην επόμενη πενταετία δεν είναι τίποτα άλλο από το να κάνουμε την Πέγεια Δήμο πρότυπο, να της δώσουμε πίσω τη χαμένη της αξιοπρέπεια, να την μετατρέψουμε μαζί, μέσα από συλλογική δουλειά, σε μια Πέγεια Ξανά Περήφανη.

Μπαίνουμε λοιπόν μπροστά, καταθέτουμε την υποψηφιότητά μας και σας καλούμε όλες και όλους μαζί μας, για την Νέα Αρχή.

*Υποψήφιος Δήμαρχος Πέγειας

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ