19.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Μαρίνα Πάφου: Ενδιαφέρον από δύο οίκους του εξωτερικού

Σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον φαίνεται να επιδεικνύεται από δύο οίκους του εξωτερικού για το αναπτυξιακό έργο της Μαρίνας Πάφου της Κοινοπραξίας Poseidon Grand Marina of Paphos και τις προσεχείς εβδομάδες αναμένονται στην Κύπρο για να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες για την επενδυτική τους συμμετοχή στο εν λόγω έργο.


Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, το έργο παρουσιάστηκε στο εξωτερικό σε 25-30 μεγάλους επενδυτικούς οίκους και μέχρι στιγμής φαίνεται πως δύο μεγάλοι οίκοι να προχώρησαν σε μελέτη των οικονομικών στοιχείων του έργου καθώς και της μελέτης βιωσιμότητας του έργου, ενώ φαίνεται να υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για συμμετοχή τους στην υλοποίηση του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 10 Νοεμβρίου η Κοινοπραξία κατέθεσε ενώπιον της Διαχειριστικής Επιτροπής Μαρινών του Υπουργείου Εμπορίου όλα τα απαραίτητα έγγραφα καθώς και των εξασφαλίσεων ύψους €150,37 εκατ. που απαιτείτο με τη δεσμευτική επιστολή από την Τράπεζα Κύπρου για €130 εκατ. και των εγγυητικών επιστολών για ιδίους πόρους από τους ίδιους τους μετόχους ύψους €25,37 εκατ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αυτό που απομένει προτού προχωρήσει η Κοινοπραξία στην κατάθεση των σχεδίων για αδειοδότηση, πράγμα το οποίο θα πρέπει να πράξει εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης του έργου, είναι η επικύρωση των εγγράφων από τη Διαχειριστική Επιτροπή και να ετοιμαστεί η σύμβαση ανάθεσης που θα περιλαμβάνει τους όρους εκτέλεσης του έργου.

Πηγή: InBusinessNews

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ