21.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Λίμνη Αλμυρολίβαδο : Ο κρυμμένος επίγειος παράδεισος της κυπριακής γης (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ)

 Γράφει η Όλγα Ιωάννου, φωτογραφίες: Μάνος Μποτρίνι

Μεγαλείο μοναδικού φυσικού κάλλους..! Είναι οι λέξεις με τις οποίες μπορεί να περιγράψει κανείς το ειδυλλιακό σκηνικό από το οποίο περιβάλλεται η μικρή αλλά ονειρική λίμνη Αλμυρολίβαδο.


Καλά κρυμμένη μέσα στη φιλόξενη αγκαλιά του δάσους Τροόδους κλέβει από την πρώτη κιόλας στιγμή την καρδιά κάθε επισκέπτη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Και το ταξίδι αρχίζει … παρέα με την ομάδα της Cyprus from Air και άλλους πολλούς ανθρώπους – ανάμεσα τους και εγώ- στους οποίους αρέσει να κάνουν αυτό που πραγματικά Αγαπούν και τίποτε άλλο.

Η Λίμνη Αμιάντου / Αλμυρολίβαδο , μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας κρυμμένος επίγειος παράδεισος της κυπριακής γης .

Η ομάδα της Cyprus from Air αποτελούμενη από τους Μάνο, Νικόλα, Νάγια, Μάριο, Αντρέα, Χρυστάλλα, Νικολέττα, μαγεύτηκαν με την τοποθεσία και ύστερα από παράκληση εκατοντάδων συμπατριωτών μας, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν τις ομορφιές της παράξενης πατρίδας μας, άρχισαν να οργανώνουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα εξορμήσεις στην περιοχή. Η τελευταία εξόρμηση, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, συγκινητική και αυτό αποδεικνύει έμπρακτα ότι η αγάπη της Cyprus from Air για τη φύση, την περιπέτεια, τη δράση αρχίζει να μεταδίδεται σαν ιός!

Το τσουχτερό κρύο , τα χιόνια , το δύσβατο της περιοχής αλλά και οι δυσκολίες στη διαδρομή λόγω των απότομων αλλαγών στη μορφολογία του εδάφους δεν στάθηκαν εμπόδιο. Άλλωστε ποιος είπε πως δεν είμαστε για τα δύσκολα ..;

Σημείο συνάντησης, η είσοδος στον κατασκηνωτικό χώρο Αλμυρολίβαδο , που απέχει 3 χιλιόμετρα από το Βοτανικό κήπο Αμιάντου.

Το κατάλευκο χιονισμένο τοπίο αρχίζει να δημιουργεί σε όλους αισθήματα ευφορίας, χαράς, ενθουσιασμού . Μετά τον κατασκηνωτικό χώρο, αρχίζει να ξεδιπλώνεται το γραμμικό μονοπάτι «Λούματα των αετών», το μεγαλύτερο μέρος του οποίου αποτελεί μέρος παλιάς διαδρομής που χρησιμοποιούσαν όσοι εργάζονταν στο μεταλλείο Αμιάντου προς τα γύρω χωριά.

Διασχίζοντας το μονοπάτι έχεις την ευκαιρία να γίνεις ένα με τη φύση, να ανανεωθείς, να αναζωογονηθείς και να διώξεις μακριά κάθε σκέψη –σκουπίδι- ή οποιαδήποτε ανησυχία σε βαραίνει. Παράλληλα αισθάνεσαι ασφαλής καθώς υπάρχει καλή οργάνωση και άψογος συντονισμός από την ομάδα της Cyprus From Air ενώ δίνονται και σαφείς οδηγίες για την προσωπική μας ασφάλεια.

Η διαδρομή με τις ανηφόρες, τις κατηφόρες σε στυλ χιονοτσουλήθρας, τα σημεία που διασταυρώνει τον ποταμό, οι ορειβασίες σε σχισμές, αν και είχε μικρές δυσκολίες ωστόσο ήταν μοναδική, μαγική, ανεπανάληπτη .

Όπως η ίδια η ζωή .. είναι ομορφότερη και πιο συναρπαστική με τα σκαμπανεβάσματα της, τις καμπύλες της…!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ