20.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Κρίσιμα οι δύο τραυματίες λειτουργοί του Τμήματος Δασών και της Πολιτικής Άμυνας

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας 56χρονου λειτουργού του Τμήματος Δασών, ο οποίος κατέπεσε σε γκρεμό, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ επιχειρούσε με καδενοφόρο όχημα του Τμήματος, στην περιοχή Γαλάτας, για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στην περιοχή Σολέας, και συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη μέχρι σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 56χρονος λειτουργός του Τμήματος Δασών, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύματα στο τριχωτό της κεφαλής και στο δεξί χέρι, και, αφού διασωληνώθηκε, κρατήθηκε για νοσηλεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του, θεωρείται κρίσιμη.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης, 55χρονος, μέλος του Τμήματος Πολιτικής Άμυνας, κτυπήθηκε από όχημα, που ασχολείτο με την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα στο αριστερό χέρι και κρατήθηκε για νοσηλεία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε μια άλλη εξέλιξη, πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών, που ασχολείτο με την κατάσβεση της πυρκαγιάς, τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων για τα αίτια της φωτιάς, προέκυψε μαρτυρία εναντίον 12χρονου, ο οποίος φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά, παίζοντας με αναπτήρα, έξω από εξοχική κατοικία στην Ευρύχου.

Η φωτιά, εκτείνεται από την Ευρύχου, μέχρι την περιοχή Καρβουνά, έχοντας κατακάψει μέχρι στιγμής, εκτάσεις από δέντρα και άγρια βλάστηση.

Οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, επιχειρούσαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με στόχο να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ από τις 5.30π.μ. το έργο τους συνδράμουν και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Το ΤΑΕ Μόρφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ