19.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Κέντρο Οικιακής Ανακύκλωσης διαθέτει ο Δήμο Πόλης Χρυσοχούς

Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς  δεν συνεργάζεται με το υπάρχον συλλογικό σύστημα διαχείρισης  αποβλήτων συσκευασίας , που είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Green Dot(Cyprus)Public Co Ltd,  λόγω της μεγάλης απόστασης που υπάρχει για μεταφορά των διάφορων ρευμάτων αποβλήτων και το αυξημένο κόστος, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή. 



Στο Δήμο είπε, υπάρχει το Πράσινο Σημείο  Χρυσοχούς που είναι Κέντρο Οικιακής Ανακύκλωσης για την παραλαβή αποβλήτων που δεν μπορούν να αναμειχθούν με οικιακά απόβλητα(24 είδη αποβλήτων) και εκεί συνέχισε, μπορεί ο κάθε δημότης να μεταφέρει τα απόβλητα του.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχριστοφή  ο  Δήμος Πόλης Χρυσοχούς  συμμετέχει στο  πρόγραμμα Μείωσης Αποβλήτων Παραλιακών Ξενοδοχειακών Μονάδων και Συναφών Χώρων Μαζικής Παραγωγής Αποβλήτων  του Τμήματος Περιβάλλοντος ,που υπολογίζεται ότι θα λειτουργήσει προς το τέλος του 2017, με αρχές του 2018.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Συνοπτικά  το πρόγραμμα, όπως επεξήγησε, αφορά τη δημιουργία εφτά σημείων χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων ροών αποβλήτων και αυτά είναι  (1) βιοαποδομήσιμα Οργανικά, 2)PMD-Πλαστικές , Μεταλλικές συσκευασίες  και χαρτόκουτα ποτών,3) Χαρτόνι/Χαρτί.

Ο κ.Παπαχριστοφή είπε πως τα πιο πάνω ρεύματα  αποβλήτων θα συλλέγονται σε κατάλληλους συμπιεστές.

Επίσης  Γυάλινες Συσκευασίες, θα συλλέγονται σε δοχεία τύπου καμπάνας.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε επίσης στο ΚΥΠΕ πως στις δύο παραλίες του Δήμου  που είναι βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία από τον εθνικό χειριστή (CYMEPA), υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης για χαρτί και PMD.

Αυτές είναι ο κατασκηνωτικός χώρος <<Δασούδι>> και η Δημοτική ακτή στο Λατσί, κατέληξε.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ