16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Η Παναγιά τιμά την ονομαστική εορτή του Εθνάρχη Μακαρίου με μνημόσυνο και πορεία αγάπης

Το Ιστορικό και Πολιτιστικό Κέντρο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Παναγιάς, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τιμά σήμερα τη μνήμη του Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’, ημέρα της ονομαστικής του εορτής με εκκλησιαστικό μνημόσυνο και πορεία αγάπης που πραγματοποιούνται στη γενέτειρα του Παναγιά. 


Του μνημοσύνου θα προστεί ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ενώ κύριος ομιλητής στο μνημόσυνο θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Ακολούθως στις 09:30 θα γίνει συγκέντρωση πεζοπόρων στην Ιερά Μονή Χρυσσορογιάτισσας όπου θα τελεστεί μνημόσυνο του Εθνάρχη Μακαρίου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Της πορείας που θα ξεκινήσει μετά το πέρας του μνημοσύνου από την Ιερά Μονή Χρυσορρογιατίσσης προς το άγαλμα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ στην Παναγιά, θα ηγηθεί ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, οι εκκλησιαστικές, πολιτικές και ατρατιωτικές Αρχές της Πάφου. Θα ακολουθήσει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων.

Μετά το πέρας της πορείας και την κατάθεση στεφάνων, θα ακολουθήσει τελετή για την ανακήρυξη του Ευθυμίου Αναστασίου επίτιμου προέδρου του Ιστορικού Πολιτιστικού Κέντρου Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’ Παναγιάς. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ