22.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Η έκθεση ‘153 πουλιά’ στην Κάτω Πάφο

Η έκθεση ‘153 πουλιά’ μεταφέρεται στον αρχαιολογικό χώρο της Κάτω Πάφου, μία από τις 34 σημαντικές περιοχές για τα πουλιά της Κύπρου, αναφέρει ανακοίνωση του Πτηνολογικού Συνδέσμου και του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου.


Στην Κύπρο έχουν καταγραφεί πάνω από 400 είδη πουλιών, απ΄ αυτά 280 απαντούν τακτικά, ενώ 153 από αυτά επηρεάζονται από την παράνομη παγίδευση, αφού παγιδεύονται σε δίχτυα ή ξόβεργα. Τους τελευταίους δύο μήνες βρέθηκαν άλλα δύο είδη παγιδευμένα και έχουν προστεθεί στη λίστα, όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης ζωγραφικής και φωτογραφίας ‘153 πουλιά’ στη Λευκωσία τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων μεταφέρει την έκθεση στην Πάφο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε περισσότερα άτομα να την απολαύσουν και να μάθουν για τα πουλιά και το θαύμα της αποδημίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η περιοχή Φάρος Κάτω Πάφου είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές για πτηνοπαρατήρηση στο νησί, η οποία προσελκύει χιλιάδες αποδημητικά πουλιά, ιδιαίτερα την άνοιξη.

Η έκθεση `153 πουλιά` είναι, προστίθεται στην ανακοίνωση, το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της εκστρατείας του Πτηνολογικού `153 πουλιά`. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 10 Μαρτίου μέχρι τις 11 Μαΐου 2017 στο Κέντρο Επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου στην Κάτω Πάφο, Δευτέρα – Κυριακή.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ