27.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Ηλίας Μυριάνθους: “Κωλυσιεργία και ευθυνοφοβία για την Αφαλάτωση”

Τα θέματα που αφορούν την κατασκευή νέας μονάδας αφαλάτωσης για κάλυψη των αναγκών της Επαρχίας Πάφου και την κατεδάφιση της υφιστάμενης κινητής μονάδας συζήτησε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας, με βουλευτές της Επαρχίας Πάφου από τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ να εκφράζουν δυσφορία για το γεγονός ότι ενώ ήδη υπάρχει μια κινητή μονάδα αφαλάτωσης, αυτή για νομικίστικα θέματα θα κατεδαφιστεί και θα κατασκευαστεί άλλη με το κόστος να επιβαρύνει τους ώμους των φορολογούμενων πολιτών.
Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους είπε ότι η μονάδα αφαλάτωσης έχει ιδιαίτερη σημασία για την απάμβλυνση του υδατικού προβλήματος της Επαρχίας Πάφου, προσθέτοντας πως «είναι απαράδεκτο λόγω κωλυσιεργίας και ευθυνοφοβίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τμήματα, να κατεδαφιστεί η κινητή μονάδα αφαλάτωσης».

«Καλυμμένοι όλοι πίσω από νομικίστικα ζητήματα χωρίς να μπορούν να εισηγηθούν λύσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος» είπε , αναφέροντας ότι αναμένετο από τη Νομική Υπηρεσία να παρευρισκόταν στη σημερινή συνεδρία και να κατέθετε εισηγήσεις για αλλαγές στη νομοθεσία έτσι ώστε η κινητή μονάδα να μπορούσε να συνεχίσει τη λειτουργία της χωρίς να χρειαστεί το δημόσιο να δημιουργήσει νέα μονάδα που θα στοιχίσει στο κράτος μερικά εκατομμύρια ευρώ. «Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η Νομική Υπηρεσία ήταν απούσα από τις εργασίες της Βουλής» είπε.

Σε ερώτηση γιατί γίνεται αυτό και κατά πόσο υπάρχουν συμφέροντα, ο κ. Μυριάνθους είπε ότι δεν υπάρχουν συμφέροντα και πως το πρόβλημα είναι ότι έχουν κρυφτεί όλοι πίσω από κάποια νομικά ζητήματα, τα οποία η Επιτροπή είχε δηλώσει την ετοιμότητα να χειριστεί άμεσα κατά τρόπο που να επιλύονταν τα διάφορα θέματα που απασχολούσαν τις διάφορες υπηρεσίες. «Δυστυχώς η αδράνεια από τη μια και από την άλλη η ευθυνοφοβία ή η αδιαφορία άφησαν ένα έργο των €25 εκατομμυρίων να προχωρήσει προς κατεδάφιση και αυτή τη στιγμή θα ξαναβγούν σε προσφορές από την αρχή» είπε, εξηγώντας πως πρόκειται για τελεσίδικη απόφαση το κόστος της οποία θα επωμιστεί ο φορολογούμενος πολίτης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ