16.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Ζητούνται διευκρινίσεις για τη μαρίνα Πάφου

Διευκρινίσεις από την αρμόδια επιτροπή, ζητά η εταιρεία που επιλέγηκε μέσα από τις διαδικασίες για ανάληψη του έργου της κατασκευής της μαρίνας Πάφου, καθώς τα έγγραφα του διαγωνισμού είχαν ετοιμαστεί προ δεκαετίας και χρήζουν επικαιροποίησης.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης στο ΚΥΠΕ, η υπόθεση της Μαρίνας της Πάφου βρίσκεται στη φάση τώρα, που αναμένονται αυτές οι διευκρινήσεις από πλευράς της Διαχειριστικής Επιτροπής Μαρίνων για να μπορέσει η εταιρεία Pafilia να προχωρήσει με την ετοιμασία όλων των αποδεικτικών στοιχείων.

Αφού η εταιρεία ετοιμάσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, συνέχισε, θα τα υποβάλει στη Διαχειριστική Επιτροπή, ώστε να αποδείξει την ικανότητα της ότι κατέχει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για να υλοποιήσει και να λειτουργήσει το έργο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε πως η Μαρίνα της Πάφου, η οποία θα κατασκευαστεί στην τοποθεσία «Πότιμα» της Κισσόνεργας, επί του παραλιακού δρόμου Κόλπου των Κοραλλίων, είναι  ένα σημαντικό έργο υποδομής για την επαρχία.

Προβλέπεται με βάση τα έγγραφα του διαγωνισμού ότι θα έχει συνολική χωρητικότητα 1000 σκαφών ελλιμενισμού και θα κατέχει μια συνολική έκταση 155 χιλ. τετραγωνικών μέτρων εντός της οποίας θα  βρίσκονται-όπως είπε-  εμπορικές αναπτύξεις, εστιατόρια, καταστήματα, αθλητικά κέντρα, γυμναστήρια κ.λπ.

Επίσης, συνέχισε, θα υπάρχει οικιστική ανάπτυξη με παράκτιες επαύλεις μεζονέτες καθώς και πολιτιστικό κέντρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ