26.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Ζ΄Δημοτικό Σχολείο Πάφου: Διαφωνούν με κατάργηση του οι οργανωμένοι γονείς

Ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Ζ΄ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κενδέα και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Επαρχίας Πάφου, μετά από κοινή συνεδρίαση, παρουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονιών του σχολείου, εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους με την εισήγηση/πρόταση της Σχολικής Εφορείας Πάφου για κατάργηση του Ζ΄ Δημοτικού Σχολείου και τη μεταφορά του Νικολαϊδειου Γυμνασίου στις εγκαταστάσεις του.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εισήγηση/πρόταση είναι “ξαναζεσταμένο φαγητό και επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από τρία περίπου χρόνια, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οποιοιδήποτε λόγοι για να πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο.”

Το επιχείρημα της ανάγκης δημιουργίας νέου σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης και η δήθεν δυστοκία εξεύρεσης κατάλληλου χώρου για ανέγερση του, επ’ ουδενί δεν σημαίνει, όπως αναφέρεται, την κατάργηση κάποιου άλλου σχολείου και δη σχολείου Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επιπρόσθετα, η αναβάθμιση, η βελτίωση και ο εξωραϊσμός του χώρου και των εγκαταστάσεων του Ζ’ Δημοτικού Σχολείου, όπως προτάσσουν κάποιοι, μπορεί να γίνουν και ως Ζ’ Δημοτικό Σχολείο.

Οι οργανωμένοι γονείς αναφέρουν επίσης πως αρνητική εντύπωση δημιουργεί και το γεγονός πως ενώ η Πρόεδρος και τα μέλη της προηγούμενης Σχολικής Εφορείας Πάφου, σε συνεδρίαση τους ημερομηνίας 13 Ιουλίου 2014, ομόφωνα αποφάσισαν τη μη κατάργηση οποιουδήποτε Σχολείου, η σημερινή Σχολική Εφορεία, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εκλογή της αποφάσισε στροφή 360 μοιρών.

Αντιθέτως, υπάρχουν πολλοί λόγοι που επιβάλλουν ώστε το Ζ΄ Δημοτικό Σχολείο να συνεχίσει τη λειτουργία του, όπως μεταξύ άλλων ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που φοιτούν στο Ζ΄ Δημοτικό, κατοικούν γύρω από το σχολείο και πηγαινοέρχονται πεζοί και ότι το εν λόγω σχολείο είναι το μόνο σχολείο στο κέντρο της Πάφου, που λειτουργεί και ως ολοήμερο προαιρετικό σχολείο και που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ του ΥΠΠ. Επομένως με το κλείσιμο του ουσιαστικά κάποιοι θα κλείσουν τρία σχολεία.

Ο Σύνδεσμος Γονέων και η Ομοσπονδία θα πράξουν ότι χρειαστεί για να αποτρέψουν τις μεθοδεύσεις κάποιων για κλείσιμο του Ζ΄ Δημοτικού Σχολείου, καταλήγει η ανακοίνωση.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ