18.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Διαβάσεις Μνήμης από το Πρόγραμμα Τερψιχόρη 2017 του ΥΠΠ και το Πάφος 2017

Το έργο Trails of Memories /Διαβάσεις Μνήμης εγκρίθηκε και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ 2017 των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ΠΑΦΟΣ 2017.


Το έργο αποτελεί μια πολυμεσική και πολυφασματική έρευνα που εστιάζει το ενδιαφέρον της στο επίκεντρο της πόλης μεταξύ του Δημοτικού Κήπου και του Μουσαλλά, εκεί όπου άνθισε το αστικό τοπίο της Πάφου στις αρχές του 20ου αιώνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Trails of Memories | Διαβάσεις Μνήμης θα συνδέσει το κοινό της πολιτιστικής πρωτεύουσας Πάφου με το δημόσιο χώρο της παλιάς πόλης μέσα από τέσσερις site-specific performances (18-22 Οκτώβρη) στο Εθνογραφικό Μουσείο και σε εγκαταλελειμμένους χώρους γύρω από αυτό και τη Μητρόπολη Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το έργο θα αγγίξει πολλαπλά πεδία μνήμης μέσα από τη βιωματική σχέση της χορογράφου Αριάννας Οικονόμου και της ομάδας της με το χώρο αλλά και ταυτόχρονα ενεργοποιώντας την προσωπική μνήμη κατοίκων που έζησαν και εξακολουθούν να ζουν στην περιοχή της παλιάς Πάφου.

Παράλληλα, μια έκθεση αρχειακού και οπτικοακουστικού υλικού (γραπτών κειμένων, φωτογραφιών, καταγεγραμμένων αφηγήσεων) στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης (27 Οκτώβρη – 12 Νοέμβρη) θα ταξιδέψει τους θεατές στο χωροχρόνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα παραπάνω δρώμενα θα πλαισιωθούν από απαγγελίες ποίησης εμπνευσμένες από ποιητές που έδρασαν στην Πάφο καθώς και workshops και διαλέξεις.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ