17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Δείτε την έκρηξη και τη πτώση μετεωρίτη στην Κύπρο μέσα απο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης

Το παράξενο φαινόμενο που αναστάτωσε την Κύπρο τα ξημερώματα της Παρασκευής, σύμφωνα με το οποίο πρόκειται για έκρηξη μετεωρίτη, θέτει σε εγρήγορση, τους ειδικούς.


 

Ωστόσο, αναμένονται δεδομένα από δορυφόρους και άλλες διεθνείς πηγές, πριν υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα για το διαστημικό φαινόμενο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στο διαδίκτυο, δημοσιεύονται δύο βίντεο από κλειστές κάμερες παρακολούθησης στην ελεύθερη και κατεχόμενη Κύπρο, όπου φαίνεται η λάμψη μέσα από αντανακλάσεις.

Για εναέρια έκρηξη μετέωρου αντικειμένου έκανε λόγο το Αστεροσκοπείο “1010”. “Το μετέωρο το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να είχε αρχικά μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου, εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης με μεγάλη ταχύτητα, αναφλέγηκε λόγω της τριβής με τον αέρα και ακολούθως εξερράγη, διασπώμενο σε μικρότερα τεμάχια προκαλώντας εκτυφλωτική λάμψη και ακολουθούμενο από ωστικό κύμα το οποίο καταγράφηκε τόσο από αυτόπτες μάρτυρες όσο και από σεισμογράφους στο έδαφος. Το φαινόμενο αυτό χαρακτηρίζεται ως εναέρια έκρηξη μετεώρου (meteor air burst).

Ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Γιώργο Δανό, συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς του εξωτερικού στην προσπάθεια ανίχνευσης τέτοιων αντικειμένων και βελτίωσης της ανιχνευτικής μας ικανότητας και σημείωσε ότι τα μεγαλύτερα αντικείμενα έχουν ήδη ανιχνευτεί.

Σημειώνεται εξάλλου ότι η ΝΑΣΑ χθές Παρασκευή εκτόξευσε το σκάφος OSIRIS- REx προς τον αστεροειδή Bennu για προσεδάφιση και επιστροφή δείγματος στη Γη για καλύτερη κατανόηση και μελέτη των αστεροειδών”.

Δείτε τον μετεωρίτη να πέφτει γύρω στο 7o δευτερόλεπτο:

Πηγή: sigmalive.com
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ