21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Για πρώτη φορά στην Πάφο η περιοδεία του Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros

Το Animasyros#tour16_17, η περιοδεία του Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros καταφθάνει για πρώτη φορά στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.

Εκεί, στο πλαίσιο του Animattikon Beta, προάγγελο του εξαιρετικά ενδιαφέροντος Animattikon Project, το Animasyros θα εγκαινιάσει το πρόγραμμα του ανακαινισμένου Cine Attikon και θα επιμεληθεί μια σειρά από προβολές για παιδιά και ενήλικες από το αρχείο του Φεστιβάλ.

Ειδική θέση στο πρόγραμμα προβολών θα έχει η πολυβραβευμένη ταινία του Ελβετού Claude Baras, «Εγώ ο Κολοκυθάκης» (Ma vie de courgette), που παρουσιάζεται με την ευγενική υποστήριξη των Ευρωβουλευτών κ.κ Μ. Σπυράκη και Κ. Μαυρίδη. Επιπλέον, στο Kimonos Art Center θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο μικτών τεχνικών animation για παιδιά 10-12 ετών σε συνεργασία με το Ίδρυμα RISE.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το εργαστήριο, με εκπαιδεύτρια την animator Αναστασία Δημητρά, θα ασχοληθεί με το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού και θα έχει ως θέμα την αξία της φιλίας και της αλληλεγγύης στο σχολικό περιβάλλον.

Το Animasyros #tour16_17, το ταξίδι του Animasyros στην Ελλάδα και στην Κύπρο ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2016 και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2017, συνεχίζοντας τη περυσινή επιτυχημένη περιοδεία του.

Πρόκειται για περιφερειακές εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στην Πάφο της Κύπρου που σκοπεύουν στην ανάδειξη του καλλιτεχνικού περιεχομένου του Animasyros, σε συνδυασμό με δράσεις άτυπης εκπαίδευσης και υλοποιούνται σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτιστικούς οργανισμούς.

Η δράση Animasyros #tour16_17 στηρίχθηκε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα crowdfunding Αct4Greece ζητώντας, και κερδίζοντας, την πολύ σημαντική συμμετοχή του κοινού. Τα αποτελέσματα του crowdfunding αναφέρονται εδώ: https://www.act4greece.gr/challenge/animasyros/?c=.

 

Info:

Πότε| Σάββατο 27 Μαϊου 2017

Που| Θερινός Κινηματογράφος Cine Attikon, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Πάφος & Kimonos Art Center

Ώρες| Εργαστήριο για παιδιά: 10.00-14.00

Προβολή «Εγώ ο κολοκυθάκης»: 19.30 – 20.40

Προβολές ταινιών για ενήλικες: 21.00-22.30

www.animasyros.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook| Twitter|Instagram| Vimeo

 

Προγραμματικός Υποστηρικτής

ΣΤΕΓΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

 

Παραγωγή

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ – ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

Συμπαραγωγή

ΠΑΦΟΣ 2017

 

Θεσμικός Συνεργάτης

ANIMATTIKON PROJECT

KIMONOS ART CENTER

 

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ