21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Βαθύτατη θλίψη εκφράζει το Πάφος 2017 για το θανάτου του εικαστικού Γ. Κουνέλλη

Ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017 εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του διεθνούς φήμης εικαστικού Γιάννη Κουνέλλη. 


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού για τον εικαστικό και όχι μόνο κόσμο, ο θάνατος του Γιάννη Κουνέλλη θεωρείται μεγάλη απώλεια αφού αυτός αποτέλεσε ένα από τους κορυφαίους εκπροσώπους της «ArtePovera» συνδιαμορφώνοντας ουσιαστικά τον εικαστικό  χώρο για δεκαετίες,  έργα του δε βρίσκονται στις σημαντικότερες συλλογές και μουσεία σ΄ολόκληρο τον  κόσμο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Πάφος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017 αισθάνεται, προστίθεται στην ανακοίνωση,  ακόμα μεγαλύτερη την απώλεια, αφού ο οικουμενικός αυτός δημιουργός είχε αναλάβει την σκηνική εγκατάσταση της εμβληματικής παραγωγής  Τρωάδες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο ίδιος μαζί με τον Θεόδωρο Τερζόπουλο επισκέφτηκαν την Πάφο και το Αρχαίο Ωδείο όπου θα ανεβεί η παράσταση στις 7 και 8 Ιουλίου 2017 στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, αρχίζοντας ουσιαστικά και  το σχεδιασμό της εγκατάστασης του.

Στο πλαίσιο του προγράμματος της ΠΠτΕ Πάφος2017  είχαν επίσης συζητηθεί περαιτέρω δράσεις τόσο στην Πάφο όσο και στην Πράσινη Γραμμή.

Ο Γιάννης Κουνέλλης γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1936 στον Πειραιά και αργότερα εγκαταστάθηκε στη Ρώμη(1956)  όπου και σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Από της αρχές της δεκαετίας του 60’, εμφανίστηκε στο χώρο της τέχνης ασκώντας τεράστια επιρροή τόσο στην ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή τέχνη αφού το όνομα του  βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά των σημαντικότερων εκπροσώπων των σύγχρονων ρευμάτων και τα έργα του φιλοξενούνται σε φημισμένες γκαλερί ανά τον κόσμο.

Σημειώνει ακόμη ο Οργανισμός πως η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη του καλλιτέχνη Γίαννη Κουνέλλη και του Θεόδωρου Τερζόπουλου με τον Πρόεδρο του Οργανισμού στις 11 Αυγούστου το περασμένο καλοκαίρι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ