21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αυτά και άλλα πολλά σκουπίδια ήταν σε παραλία της Πάφου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας διοργάνωσαν και φέτος την εκστρατεία καθαρισμών παραλιών σε συνεργασία με το Δήμο Πάφου και τα Κοινοτικά Συμβούλια της Γαλάζιας Σημαίας!

Απο την περιβαλλοντική δράση του Κέντρου μελεττών και Έρευνας συλλέγονται σημαντικές πληροφορίες για τη συμπεριφορά των λουομένων και των επισκεπτών στις παραλίες αλλά υλοποιούνται και μια σειρά σημαντικών στόχων όπως οι ακόλουθοι:

  1. Καθαρισμός παραλίας, καταγραφή των σκουπιδιών ανά κατηγορία, με την υλοποίηση διεθνούς πρωτοκόλλου και καταχώρηση των στοιχείων στη Βάση Δεδομένων για τα σκουπίδια της θάλασσας που έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται η ΑΚΤΗ (Cyprus Marine Litter Database). Η Βάση Δεδομένων έχει πρόσφατα συνδεθεί με τον διεθνή Οργανισμό Ocean Conservancy, και για πρώτη φορά από φέτος τα αποτελέσματα από τις ακτές της Κύπρου θα περιλαμβάνονται στη Διεθνή Βάση Δεδομένων.
  2. Δράση: Chringuitos Responsables. Δημιουργία δικτύου από παραλιακούς χώρους εστίασης και ποτού που «λαμβάνουν γνώση» για το πώς μπορούν να έχουν καλύτερη περιβαλλοντική συμπεριφορά. Η δράση υλοποιείται παράλληλα με την αντίστοιχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Ισπανίας. Είναι εθελοντική, δράση και σκοπό έχει την ενημέρωση.

Στην Πάφο η καθαριότητα έγινε στις 7 Ιουνίου στην παραλία του ΣΟΔΑΠ και σε αυτήν πέραν απο το προσωπικό του Δήμου και εθελοντές βοήθησαν και οι ναυαγοσώστες του Ναυαγοσωστικού Ομίλου “Κινυρας” Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ