19.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

Αναβαθμισμένες οι Πασχαλινές Εκδηλώσεις στην Κισσόνεργα! Έμφαση στα παραδοσιακά έθιμα και παιχνίδια

Το Κ.Σ. Κισσόνεργας στην τελευταία του συνεδρία στην οποία κλήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς  της κοινότητας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, η Εκκλησιαστική Επιτροπή, η Ποδοσφαιρική ομάδα και άλλοι, αποφάσισε να αναβαθμίσει τις πασχαλινές εκδηλώσεις αναδεικνύοντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα των Αγίων Ημερών.

Συγκεκριμένα αποφάσισε όπως οι εκδηλώσεις, για τις οποίες θα κυκλοφορήσει σχετικό αναλυτικό πρόγραμμα, αρχίσουν από την Μεγάλη Πέμπτη  και να κορυφωθούν την Κυριακή του Πάσχα με το Πασχαλινό Πανηγύρι, το οποίο θα γίνει στην ανακαινισμένη πλέον Πλατεία της Κισσόνεργας, η οποία μετά την ανάπλαση της είναι έτοιμη να φιλοξενήσει και να αναδείξει τις πασχαλινές εκδηλώσεις.

Πλατεια Κισσονεργας

Η ταχύτητα σκοτώνει

 

Το ‘Πασχαλινό Πανηγύρι’ την Κυριακή του Πάσχα θα περιλαμβάνει παραδοσιακά παιχνίδια όπως Σούσες,  Ζίζηρο, Καμηλούες κλπ, μουσική και χορό, σακουλοδρομίες, φουσκωτά για τα μικρά παιδιά, τις καθιερωμένες κούρσες με τα ‘τρελά ποδήλατα’ κλπ

Έχει επίσης αποφασιστεί ότι στους δύο παραδοσιακούς φούρνους που υπάρχουν στην πλατεία, θα ψήνονται παραδοσιακά είδη αρτοποιίας όπως φλαούνες, ψωμιά, κουλούρια κλπ τα οποία θα σερβίρονται ζεστά στους επισκέπτες.  

Από την εκδήλωση δεν θα λείπει το παραδοσιακό ρέσι και οι λουκουμάδες!

Στόχος του Κ.Σ. Κισσονεργας είναι να προβάλει τα έθιμα του Πάσχα, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και κουλτούρας. Θέλουμε τα πασχαλινά έθιμα μας να περάσουν στις επόμενες γενιές, να τα θυμηθούν οι παλιοί, και να τα μάθουν οι νέοι!

 

 

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ