21.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Αλλάζει το Ιακώβειο Γυμναστήριο Πάφου, μετατρέπεται σε σύγχρονο αθλητικό κέντρο

Την προώθηση του θέματος της αναβάθμισης του Ιακώβειου Γυμναστηρίου Πάφου (παλιό στάδιο ΓΣΚ), ώστε να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο αθλητικό χώρο στο κέντρο της πόλης, συζήτησαν και αποφάσισαν ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κλεάνθης Γεωργιάδης, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.


Το έργο της αναβάθμισης του σταδίου θα περιλαμβάνει τη δημιουργία γηπέδων ποδοσφαίρου, καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας, καθώς και την ανακατασκευή του στίβου με σύγχρονες προδιαγραφές. Στη συνάντηση, συμφωνήθηκε ακόμη το περίγραμμα της προσπάθειας αυτής, στην οποία εταίροι θα είναι η Σχολική Εφορία Πάφου, ως ιδιοκτήτης του χώρου, ο Δήμος Πάφου, ο ΚΟΑ και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε επίσης η συμφωνία για τη μεταφορά της διαχείρισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» από το Δήμο Πάφου στον ΚΟΑ και συζητήθηκαν οι διάφορες πολεοδομικές και τεχνικές πτυχές του θέματος, ενώ  συμφωνήθηκε και καθορίστηκε ο οδικός χάρτης των απαιτούμενων διαδικασιών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στη συνάντηση του Δημάρχου Πάφου με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ παρακάθισαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Πάφου Εύρος Λοϊζίδης, το μέλος του ΔΣ του ΚΟΑ Λεόντιος Τσιέλεπος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικής Κολύμβησης Αλέξανδρος Χριστοφόρου και αρμόδιοι λειτουργοί.  

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ