21.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΑΚΕΛ ΠΑΦΟΥ: Συναντήσεις με λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Πάφου, αποτελούμενη από τον Επαρχιακό Γραμματέα Γιώργο Γιαλλούρη και τα μέλη της Σχολικής Εφορείας Πάφου Βάκη Αγαθάγγελου και Κώστα Δίπλαρο, είχαν χτες Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, συναντήσεις με την προϊστάμενη των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας για την επαρχία Πάφου κα Μαρία Νικολαΐδου και στη συνέχεια με τον Επαρχιακό Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης κο Στέλιο Θεοφίλου.

Στα πλαίσια των συναντήσεων αυτών τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις σε σχέση με την κτηριολογική ανάπτυξη των εκπαιδευτήριων της επαρχίας μας, αλλά και ευρύτερα για προβλήματα που απασχολούν τη Μέση Εκπαίδευση. Η αντιπροσωπεία διαβεβαίωσε ότι οι εκπρόσωποι του ΑΚΕΛ αλλά και το ίδιο το κόμμα είναι έτοιμοι να προσφέρουν κάθε βοήθεια προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της παιδείας στην επαρχία μας. Παράλληλα εκφράσαμε τη θέση πως το ζήτημα της κτηριολογικής αναβάθμισης και ενίσχυσης των σχολείων θα πρέπει να το δούμε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, όπου θα εμπλέκονται τόσο η Δημοτική όσο και η Μέση (Γενική και Τεχνική) Εκπαίδευση, ώστε να δοθούν συναινετικές αλλά και υλοποιήσιμες λύσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάλογες συναντήσεις προγραμματίζονται σύντομα τόσο με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, όσο και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς στα εκπαιδευτικά δρώμενα όπως Συνδέσμους Γονέων, τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών και τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Με την ευκαιρία αυτή το ΑΚΕΛ επαναβεβαιώνει τη θέληση του να εργαστεί μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες για το καλό της δημόσιας εκπαίδευσης, με μοναδικό γνώμονα των ενεργειών του την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών, την ανάδειξη αλλά και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση στην Πάφο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ