18.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

ΑΚΕΛ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ: Το 1974 υπήρξε και πραξικόπημα υποδεικνύει στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Ο ήρωας Μιχάλης Χριστοφή Κυπριανού, άλλο ένα θύμα του διπλού εγκλήματος του 1974

Με την ευκαιρία της κηδείας του ήρωα Μιχάλη Χριστοφή Κυπριανού που σκοτώθηκε στις 15 Αυγούστου 1974 στο ύψωμα Λαπάτσα στην περιοχή Σκυλλούρας κατά την Τουρκική Εισβολή του 1974, το ΑΚΕΛ και οι οργανώσεις του Λαϊκού Κινήματος Γεροσκήπου εκφράζουν στην οικογένεια του τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια τους.

Ο Μιχάλης Χριστοφή , μέλος της ΕΔΟΝ και ποδοσφαιριστής του αθλητικού σωματείου της Αριστεράς «Ατρόμητος» Γεροσκήπου χαρακτηριζόταν για την ανθρωπιά, την αγάπη για την πατρίδα και τον συνάνθρωπο του. Συναγωνιστές, συγχωριανοί και συμπολεμιστές του θα τον θυμούνται για τον ανιδιοτελή και ακέραιο χαρακτήρα του.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι Λαϊκές Οργανώσεις Γεροσκήπου , ως ένδειξη τιμής στον ήρωα ανάρτησαν την φωτογραφία του στο οίκημα τους.

Στον επικήδειο του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος περιόρισε την ύπαρξη αγνοουμένων στην τουρκική εισβολή και στις θηριωδίες των Τούρκων. Να θυμίσουμε  στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και σε όλους τους άλλους που έχουν περιορισμένη μνήμη πώς ο Μιχάλης Χριστοφή και εκατοντάδες άλλοι αγνοούμενοι του 1974 ήταν θύματα όχι απλά της τουρκικής εισβολής που ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου 1974 αλλά θύματα του διπλού εγκλήματος του πραξικοπήματος και της εισβολής που συντελέστηκε εις βάρος του Κυπριακού λαού.

Θέση μας είναι πώς η αναφορά μόνο στη τουρκική εισβολή αποτελεί την μισή αλήθεια αν θέλουμε πραγματικά να διαπαιδαγωγήσουμε σωστά τη νέα γενιά πρέπει να λέμε όλη την αλήθεια.

Χωρίς πραξικόπημα δεν θα υπήρχε ούτε εισβολή, ούτε νεκροί, ούτε πρόσφυγες, ούτε κατοχή του 37% του Κυπριακού εδάφους από την Τουρκία. Ο αγώνας για επανένωση πρέπει να γίνεται αναγνωρίζοντας τα λάθη και τα εγκλήματα που έγιναν και από τις δύο πλευρές.

Τιμή και δόξα στους ήρωες που προασπίστηκαν τη δημοκρατία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου μας.

Λαϊκές Οργανώσεις Γεροσκήπου

Πάφος 22/05/2017

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ