15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Έρχεται το «ΠΑΦΟΣ ΟΠΑΠ 3×3» στο Μεσαιωνικό Κάστρο

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τα προηγούμενα χρόνια οι διοργανώσεις «ΟΠΑΠ 3×3», είναι τώρα σειρά για τις φετινές διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Πάφο, Λάρνακα και Πρωταρά.

Το «Πάφος ΟΠΑΠ 3×3» θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Ιουνίου μπροστά από το Μεσαιωνικό Κάστρο, ενώ στις 9-10 Ιουλίου θα διεξαχθεί το «Λάρνακα ΟΠΑΠ 3×3» στον κεντρικό παραλιακό δρόμο των Φοινικούδων. Η τρίτη και τελευταία φετινή διοργάνωση του «Πρωταράς ΟΠΑΠ 3×3» θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία του Πρωταρά.

Αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά όπου η Πάφος θα φιλοξενήσει την διοργάνωση του «ΟΠΑΠ 3×3», η οποία έτυχε θερμής υποδοχής από τους φίλους της καλαθόσφαιρας τα προηγούμενα χρόνια, τόσο στην Πάφο όσο και στις υπόλοιπες πόλεις.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η περσινή νικήτρια ομάδα από την ειδική βαθμολογία που βγήκε μέσα από τις τρεις διοργανώσεις του «ΟΠΑΠ 3×3» θα ταξιδέψει στην Ρουμανία με όλα τα έξοδα πληρωμένα για να συμμετέχει στο «3×3 Bucharest Challenger», εκπροσωπώντας την Κύπρο. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 13 και 14 Αυγούστου, στην πρωτεύουσα της χώρας, το Βουκουρέστι.

Οι δύο πρώτες ομάδες από το Bucharest Challenger θα αγωνιστούν στην συνέχεια στο World Tour Master, την μεγαλύτερη διοργάνωση παγκοσμίως που πραγματοποιείται από την FIBA και αφορά τα πρωταθλήματα 3×3.

Αξίζει να σημειωθεί πως και για τις φετινές τρεις διοργανώσεις του «ΟΠΑΠ 3×3» θα ισχύσει ειδική βαθμολογία για τις ομάδες που θα συμμετέχουν, και η ομάδα με την καλύτερη βαθμολογική επίδοση θα συμμετέχει σε διεθνές τουρνουά 3×3 που θα γίνει μέσα στο 2017.

Οι ομάδες θα χωριστούν στις εξής κατηγορίες στο «Πάφος ΟΠΑΠ 3x3:

  1. A) Ανδρών, 16 ομάδες: Η κάθε ομάδα ανδρών έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει μέχρι δύο καλαθοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α’ κατηγορίας ανδρών την αγωνιστική περίοδο 2015-16.
  2. B) Παίδων, 16 ομάδες: Άντρες ηλικίας κάτω των 16 ετών, γεννηθέντες 2000 και εντεύθεν.

Γ) Γυναίκες, 8 ομάδες: Η κάθε ομάδα γυναικών έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει απεριόριστο αριθμό καλαθοσφαιριστριών που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α’ κατηγορίας γυναικών την αγωνιστική περίοδο 2015-16.

Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν, μπορούν να το κάνουν online μέσω της ιστοσελίδας www.basketball.org.cy. Το ποσό που πρέπει να πληρωθεί για την εγγραφή μίας ομάδας έχει οριστεί στα 60 ευρώ μαζί με στολές, ενώ όσες ομάδες έχουν αθλητικό υλικό από προηγούμενες διοργανώσεις 3×3, τότε θα μπορούν να εγγραφούν με 30 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στο τηλέφωνο 22-449830.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ