19.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Έρχεται στην Κύπρο ο Κοκότσης για την υπόθεση ΧΥΤΑ

Στην Κύπρο θα βρίσκεται απο σήμερα Τετάρτη ένα από τα βασικά πρόσωπα με τις φερόμενες μίζες στον ΧΥΤΑ Πάφου. Πρόκειται για τον Δημήτρη Κοκότση γενικό διευθυντή της εταιρείας Ηλέκτωρ διαχειριστή του ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Λάρνακας.

Εναντίον του Κοκότση εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το οποίο εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και αφορά την διερευνώμενη υπόθεση για υπέρογκες χρεώσεις στην διαχείριση στερεών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Πάφου και μίζες που δόθηκαν προς τρίτους.

Ο Κοκότσης σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχει ειδοποιήσει ότι θα έλθει οικειοθελώς στην Κύπρο σήμερα. Για την ίδια υπόθεση προς διευκόλυνση των ανακρίσεων έχουν συλληφθεί άλλα τέσσερα πρόσωπα. Ο Μιχάλης Μιχαήλ διευθυντής του σταθμού αποβλήτων ο Δημήτρης Πατσαλίδης οικονομικός διευθυντής του δήμου Πάφου ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και δυο γυναίκες υπάλληλοι της εταιρείας Ηλέκτωρ η Παντελίτσα Μάππουρου και η Σκεύη Πρωτοπαπά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Από την μαρτυρία Κοκότση οι ανακριτές της υπόθεσης πιστεύουν ότι θα συμπληρώσουν ένα σημαντικό κομμάτι του πάζλ από το οποίο θα εξαρτηθεί αν θα ανοίξει και δεύτερος κύκλος συλλήψεων. Από πλευράς αστυνομίας για την ώρα δεν προκύπτουν στοιχεία που να οδηγούν σε νέες συλλήψεις.

Ωστόσο αυτό το οποίο λέγεται στο παρασκήνιο είναι ότι το επόμενο βήμα από πλευράς ανακριτών θα γίνει μετά την κατάθεση Κοκότση και προς το τέλος της εβδομάδας όταν θα γίνει η γενική αξιολόγηση των ευρημάτων ενόψει και της ολοκλήρωσης του χρόνου κράτησης των πέντε προσώπων.

Στην Πάφο τώρα απ όπου ξεκίνησαν οι καταγγελίες για τον ΧΥΤΑ λέγεται έντονα ότι υπάρχουν στοιχεία τα οποία δείχνουν εμπλοκή στο θέμα με τις μίζες και άλλων τριών προσώπων.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ