20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Ένα εκκολαπτήριο αθλητισμού και πολιτισμού για την πολιτιστική πρωτεύουσα

Ως Συμμαχία Πολιτών χαιρετίζουμε την απόφαση που έχει προκύψει έπειτα από συνάντηση του Δημάρχου Πάφου με Παράγοντες του Κ.Ο.Α., αναφορικά με την αναβάθμιση του Ιακώβιου Γυμναστηρίου.


του Χάρη Σοφοκλέους*

Η εν λόγω ενέργεια αποτελεί διαχρονικό αίτημα μας το οποίο έχουμε κατ’ επανάληψη διατυπώσει τόσο γραπτώς, όσο και μέσα στο πλαίσιο των επαφών που είχαμε με τοπικούς φορείς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η αναβάθμιση του ιστορικού αυτού αθλητικού κέντρου είναι επιβεβλημένη και έχει πολλαπλή σημασία, δεδομένου ότι το εν λόγω γυμναστήριο δεν βρίσκεται απλά στον προαύλιο χώρο των ιστορικών μας εκπαιδευτηρίων, αλλά επιπλέον βρίσκεται στην καρδιά του υπό ανάπλαση ιστορικού πύρινα της πόλης.

Ως εκ τούτου, ο χώρος αυτός πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να μπορεί να προάγει τον αθλητισμό, τόσο τον μαθητικό /σχολικό όσο και τον διασυλλογικό, ενώ παράλληλα να συνάδει με τον ευρύτερο χώρο και να αποπνέει ανάλογη αστική και εικαστική αύρα τόσο με τον αναβαθμισμένο περιβάλλοντα χώρο, όσο και με τα ιστορικά Νεοκλασικά κτήρια και πρωτίστως με τα προπύλαια.

Αναμένουμε λοιπόν, τόσο οι σχεδιασμοί, όσο και διαχείριση μιας επικείμενης αναβάθμισης του ιστορικού μας αθλητικού κέντρου, να είναι τέτοιοι ούτως ώστε να αποκτήσει ή αν θέλετε να ανακτήσει το κέντρο του αστικού ιστού της πόλης ένα εκκολαπτήριο αθλητισμού και πολιτισμού που να αρμόζει με τις καταβολές και τις προοπτικές μιας πολιτιστικής πρωτεύουσας. με τον αναβαθμισμένο περιβάλλοντα χώρο, όσο και με τα ιστορικά Νεοκλασικά κτήρια και πρωτίστως με τα προπύλαια.

Αναμένουμε λοιπόν, τόσο οι σχεδιασμοί, όσο και διαχείριση μιας επικείμενης αναβάθμισης του ιστορικού μας αθλητικού κέντρου, να είναι τέτοιοι ούτως ώστε να αποκτήσει ή αν θέλετε να ανακτήσει το κέντρο του αστικού ιστού της πόλης ένα εκκολαπτήριο αθλητισμού και πολιτισμού που να αρμόζει με τις καταβολές και τις προοπτικές μιας πολιτιστικής πρωτεύουσας.

*Εκπροσώπος Τύπου Επαρχιακού Συμβουλίου Πάφου Συμμαχίας Πολιτών

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ