20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Άνοιξε ο δρόμος και “κατάπιε” αυτοκίνητα – Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Τη δυσαρέσκεια των κατοίκων Αυγόρου, στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, λόγω νέου επεισόδιο καθίζησης δρόμου στην Κοινότητα, που αποδίδεται σε κακοτεχνίες που έγιναν στο αποχετευτικό σύστημα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημιές χιλιάδων ευρώ στα οχήματα τους, μετέφερε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Κοινοτάρχης Αυγόρου Παναγιώτης Μιχαηλά.

Οπως δήλωσε, «σήμερα εκπρόσωποι του Τμήματος Δημοσίων Εργων και του Τμήματος Υδάτων, καθώς και ο αναπληρωτής Επαρχος Αμμοχώστου, πραγματοποίησαν επί τόπου επίσκεψη στην Οδό Αμμοχώστου, η οποία το περασμένο Σάββατο υπέστη καθίζηση. Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας επικοινώνησε επίσης και ζήτησε όπως το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου παραμείνει κλειστό, μέχρις ότου το επισκεφθούν οι δικοί τους τεχνικοί».

Αναφερόμενος στο ιστορικό του προβλήματος, ο κ. Μιχαηλά είπε πως «το αποχετευτικό σύστημα Αυγόρου ξεκίνησε το 2010 και το προηγούμενο Κοινοτικό Συμβούλιο κατήγγειλε από τότε, σειρά κακοτεχνιών. Με την ανάληψη των καθηκόντων μου τον Ιανουάριο του 2012 δεν ασχολήθηκα με τίποτε άλλο εκτός από τις κακοτεχνίες του αποχετευτικού και παρά τις διαμαρτυρίες μας, οι υπεύθυνοι του έργου απλά μας είχαν αναφέρει ότι το Αυγόρου δεν συμπεριλαμβανόταν στο συμβόλαιο για το αποχετευτικό σύστημα που τότε κατασκευαζόταν από το Τμήμα Υδάτων σε συνεργασία με εργολάβο».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρόσθεσε πως οι κάτοικοι και το Κοινοτικό Συμβούλιο «προέβησαν σε διαμαρτυρίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, ενώ πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με την τότε Υπουργό Εσωτερικών Ελένη Μαύρου. Την Κοινότητα επισκέφθηκε από της ανάληψης των καθηκόντων του τέσσερις φορές και ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης που έδωσε μεν οδηγίες για επιδιόρθωση ωστόσο αυτό που γινόταν ήταν απλά πατσιάρισμα».

Ο κ. Μιχαηλά σημείωσε πως κατά τη περσινή επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και την εξαγγελία των έργων για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, «είχαμε αναφέρει τις κακοτεχνίες που έγιναν στο αποχετευτικό σύστημα και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι δημότες μας”. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνέχισε, έδωσε οδηγίες στον Υπουργό Γεωργίας για επίλυση του προβλήματος για το οποίο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του κ. Νίκου Κουγιάλη,  του Κοινοτικού Συμβουλίου Αυγόρου, του Τμήματος Δημοσίων Εργων, την Επαρχιακή Διοίκηση και το Τμήμα Υδάτων.

Ανέφερε ακόμα ότι «τότε είχε συμφωνηθεί πως το Τμήμα Δημοσίων Εργων θα κατέγραφε και θα προέβαινε σε εκτίμηση των ζημιών, ενώ το χρονοδιάγραμμα που μας είχαν δώσει ήταν πως οι επιδιορθώσεις θα κρατούσαν δύο περίπου μήνες. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει την εκτίμηση των ζημιών, ενώ στην Επιτροπή παραλαβής του έργου δεν είχε περιληφθεί ο αναπληρωτής Επαρχος Αμμοχώστου όπως είχε ζητήσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μιχαηλά είπε ότι «κάθε φορά που βρέχει ζούμε με το φόβο ότι θα παρατηρηθεί καθίζηση των δρόμων λόγω ακριβώς του ότι οι εργολάβοι του έργου δεν έκαναν καλή δουλειά. Η καθίζηση που έγινε το περασμένο Σάββατο ήταν στην Οδό Αμμοχώστου, μία ευθεία οδός που ενώνει το Φρέναρος με το Λιοπέτρι και οι κακοτεχνίες που έγιναν στο δρόμο με την κατασκευή του αποχετευτικού, μας έφεραν στο σημείο που είμαστε σήμερα, δηλαδή να ανοίξουν τρύπες».

Ανέφερε ακόμα ότι «τρύπες δημιουργήθηκαν επίσης στο δρόμο Αυγόρου – Αχνας και στην οδό Ικαρίων, η οποία σήμερα ανακατασκευάζεται από την αρχή, σε βάθος έξι μέτρων μήκους 1200 μέτρων, που θα στοιχίσει 4 εκατομμύρια ευρώ» είναι «το πολεοδομικό – αποχετευτικό έργο που εξήγγειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για την Αυγόρου κατά την επίσκεψη του πέρσι στην ελεύθερη Αμμόχωστο».

Οσον αφορά τα αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές από την καθίζηση του δρόμου το περασμένο Σάββατο, ο Κοινοτάρχης είπε πως «συνολικά 4 αυτοκίνητα πέρασαν από το συγκεκριμένο σημείο το πρωί ενώ δύο άλλα οχήματα είχαν περάσει στις δύο τα ξημερώματα και έπεσαν μέσα αφού οι οδηγοί τους δεν αντιλήφθηκαν την τρύπα. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών έχουν στα χέρια τους τιμολόγια με τις εκτιμήσεις των ζημιών, τα οποία θα σταλούν στο Τμήμα Υδάτων για να αποζημιωθούν», κατέληξε.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ