18.9 C
Paphos
Saturday, April 13, 2024

ΔΗΜΟΣ ΠΑΦΟΥ: Επίσημη ανάληψη των καθηκόντων των νεοεκλεγέντων

Την  θέση ότι τελετές όπως η αποψινή δεν προσφέρονται για μεγαλόστομες εξάρσεις, αλλά  για ανάλυση με αυτοκριτική διάθεση με ζητούμενο να διαγνώσουμε λάθη και  αδυναμίες και έχοντας ρεαλιστική γνώση των πλεονεκτημάτων και των δυνατοτήτων μας να χαράξουμε πορεία για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας, εξέφρασε κατά την επίσημη τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου δημοτικού συμβουλίου Πάφου ο επανεκλεγείς δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.



Ο κ. Φαίδωνος εκτίμησε πως στους τελευταίους 24 περίπου μήνες, συντελέστηκε στην πόλη μας έργο πολύμορφο και επίμοχθο το οποίο σφράγισε τη μετάβασή της από τη στασιμότητα, την εσωστρέφεια και την πολύπλευρη κρίση στην ανασύνταξη, την ανάκαμψη και την εξωστρέφεια.

Μέσα από τη Στρατηγική του Δήμου για την Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της Περιόδου 2014-2020,- όπως είπε-  προωθήθηκε η δημιουργία ενός δικτύου 7 συνεπλεκόμενων και αλληλοσυμπληρούμενων έργων, συνολικού προϋπολογισμού €26 εκατ. περίπου, που περιλαμβάνουν την ανάπλαση πλατειακών χώρων, την ανακαίνιση και ανάδειξη κτιρίων με πολιτιστικό στίγμα και την ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε συνδυασμό με το έργο της Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων Κάτω Πάφου, τα εν λόγω έργα συνέχισε,  αποτελούν τη μεγαλύτερη και πιο συγκροτημένη προσπάθεια στη νεότερη ιστορία της πόλης για αναμόρφωση της πολεοδομικής της ταυτότητας, αναβάθμιση της εικόνας της και αναζωογόνηση της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής της κατάστασης.

Επεσήμανε επίσης ότι  παράλληλα βρίσκονται υπό εκτέλεση 9 άλλα έργα, χρηματοδοτούμενα πλήρως ή από κοινού από τον Δήμο και το Κράτος με συνολικό κόστος της τάξης των €10 εκατ.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως δύο είναι οι παράγοντες για να παραχθεί έργο σε μια πόλη.

Ο πρώτος σημείωσε “ είναι ο σχεδιασμός από την Τοπική Αρχή μιας στρατηγικής ανάπτυξης, εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού με συγκεκριμένο σκεπτικό και περιεχόμενο, που συνοπτικά θα δίνει απάντηση στο ερώτημα “πού θέλουμε να πάει η πόλη και πώς”.

Ο δεύτερος είναι συνέχισε,”η στήριξη από μιαν ισχυρή μερίδα της κοινωνίας της προσπάθειας για ανατροπές  κατεστημένων, αλλαγή νοοτροπιών και επικράτηση του συμφέροντος της πόλης έναντι των συμφερόντων ολίγων”.

Μέσα από την εκπόνηση ενός σχεδίου πολιτιστικής αναγέννησης της πόλης, βλέπω την προσπάθεια να επικεντρώνεται σε τρεις τομείς ανέφερε ο κ. Φαίδωνος, ανακοινώνοντας, τη δημιουργία κυττάρων παραγωγής πολιτιστικού προϊόντος και διαφύλαξης – ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, όπως είναι το Αρχείο Ιστορίας της Πάφου, η θεατρική σκηνή, μουσείο μουσικών οργάνων και άλλα και δεύτερον, η ενεργοποίηση όλων των πολιτιστικών δυνάμεων που διαθέτει η πόλη με την εμπλοκή των οργανωμένων συνόλων, ομάδων ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών αλλά και μεμονωμένων ανθρώπων που μπορούν να συνεισφέρουν στην όλη προσπάθεια. Τρίτον, η κεφαλαιοποίηση του “Πάφος 2017”.

Ο κ. Φαίδωνος επανεξελέγη  με ποσοστό 55,66%. Υπενθυμίζεται ότι με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στο Δήμο Πάφου εκλέγονται Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, Χαράλαμπος Πάζαρος, Νίκος Σιμμιλίδης , Γιώργος Δημητριάδης ,Λεωνίδας Τσοκάς, Γιώργος Τσιέλεπος , Γιώργος Σοφοκλέους και Νίνα Κανακλίδου.Με το ΔΗΚΟ που έχασε μια έδρα εκλέγονται Γιάννης Κουλουντής , Εύρος Λοιζίδης, Μαρίνος Στυλιανού και Χρίστος Μακαρίου.Με την ΕΔΕΚ εξελέγησαν οι Βάσος Δημητρίου, Παναγιώτης Βορκάς και Φίλιππος Φιλίππου.Με το ΑΚΕΛ που απώλεσε επίσης μια έδρα εξελέγη ο Γιώργος Κουνάς και ο Κώστας Δίπλαρος.Έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο Πάφου εξασφάλισαν το ΕΛΑΜ μετον Μιχαλάκη Μιχαήλ , η Κίνηση για την Σωτηρία της Πάφου με τον Μιχάλη Χατζημιτσή και η Αλληλεγγύη με τον Ανδρέα Χρυσάνθου.

Η τελετή περιλάμβανε  αγιασμό από τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο και χαιρετισμούς από  εκπροσώπους των Δημοτικών Ομάδων του ΔΗ.ΣΥ., του ΔΗ.ΚΟ., του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και του Α.Κ.Ε.Λ. – Αριστερά-Ν.Δ. και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Ε.ΛΑ.Μ., της Κίνησης “Σωτηρία της Πάφου” και του Κινήματος “Αλληλεγγύη” .

Ο Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Πάφου Θέμης Φιλιππίδης ανέφερε στον χαιρετισμό του πως  η Δημοτική Υπηρεσία εκφράζει τη βούληση και την ετοιμότητα της να παράσχει στον επανεκλεγέντα Δήμαρχο και στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αμέριστη στήριξη στην προώθηση και υλοποίηση της αποστολής και του έργου τους. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ