16.9 C
Paphos
Sunday, April 14, 2024

Απόψε έχουμε εγκαίνια της έκθεσης “ Η Ζωή μετά Θάνατον”

Τελούνται απόψε στις 7:30μμ στην Παλιά Ηλεκτρική στην Πάφο, τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Ζωή μετά Θάνατον» σε  συνεργασία των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης Πάφος 2017 και Aarhus 2017. Η έκθεση , σύμφωνα με ανακοίνωση, αποτελεί μια πολιτισμική προσέγγιση της διατήρησης της ανάμνησης των τεθνεώτων, μέσα από την τέχνη και τις ταφικές παραδόσεις στην Κύπρο.



Η  έκθεση πραγματεύεται τις παραδόσεις αυτές από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Υπάρχουν ιδιαίτερες αναφορές σε άλλες μονοθεϊστικές θρησκείες, καθώς και τμήμα αφιερωμένο στις σχέσεις με τους Αγίους Τόπους, με τη Δανία και τo Aarhus 2017.

Η έκθεση, όπως αναφέρεται,  φιλοξενεί ιερά κειμήλια και εκθέματα από σημαντικούς φορείς και ιδιώτες συλλέκτες και περιλαμβάνει έργα σύγχρονης τέχνης από την Κύπρο και τη Δανία, τα οποία παρουσιάζουν τις σύγχρονες απόψεις σχετικά με τη ζωή μετά θάνατον, διαμέσου της κοσμοθεωρίας σύγχρονων καλλιτεχνών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Tην έκθεση επιμελούνται οι Ane Bonde Rolsted και Ditte Lyngkaer Pedersen και συμμετέχουν από την Κύπρο οι Γιάννος Οικονόμου, Ρήνος Στεφανή, Susan Vargas και Ergenz M. Korkmazel.

Η έκθεση θα ανοίξει στην Πάφο και στη Δανία στο Μουσείο Moesgaard.

Την ευθύνη της  διοργάνωσης στην Κύπρο έχει η Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών, σε επιμέλεια των  Δρ. Χαράλαμπου Χοτζάκογλου και Δρ. Ιωάννη Ηλιάδη, ενώ για το Μουσείο Moesgaard τη γενική ευθύνη έχει ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του
Aarhus και επικεφαλής του Τμήματος Εθνογραφίας, Δρ. Ton Otto.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα-Κυριακή 10:00-13:00 & 16:00-20:00 με ελεύθερη είσοδο.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την  Κυριακή 30 Ιουλίου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ